top of page

Fasad

Jo, fasaden mot gården har alltid varit grön. Det har även den gavel varit som vetter mot kyrkan högt däruppe. Den gröna delen av fasaden putsades och målades om tidigt i samband med renoveringen 2013.

Fasaden mot gatan

Enligt experterna hade det smutsigaste huset på klippan en tekniskt sett bra fasad ut mot gatan. Den var dock bättre än vad den var snygg. Ni som inte hann se den kommer förfäras om ni får tag på gamla bilder. Vi som minns den kan inte nog glädjas åt att ett av de sista momenten i "the big makeover" var att måla den efter att nymålade fönster och balkonger var på plats. Äntligen kunde vi möta kvarterets grannar med lite rakare hållning...

 

Färgen på fasad och fönster manglades fram i demokratisk anda och tillsammans med tyckare från staden. Det krävs ju bygglov för såna frågor.

Vi minns att få i huset brydde sig om dimensioner på de nya avloppsrören och värmeväxlarens placering, men när det kom till frågan om vilken färg det skulle vara på fasaden vaknade nymornad fasadkompetens och tyckande till liv på bred front:-).

 

Vi fick in några förslag, även om den teckningstävling vi arrangerade inte blev nån viral succé direkt: 1) Grönt och skönt som på innergården 2) Varför inte rosa för att hedra husets tidigare ägarinna, Fru Kitty Berggren, och hennes coola rosa kappa som hon bar när hon var ute på promenad 3) Eller helt enkelt bara lagombeige i bästa mellanmjölks-manér. Tack ni i arbetsgruppen för den färg det slutligen blev och det fina hus vi fått!

bottom of page