top of page

Föreningen BRF Opalen 4

Föreningen

Här hittar du lite läsvärd information om vår förening, vår historik och lite olika former av formalia. Du kan även ladda ner blanketter och officiella dokument.

Namn: Bostadsrättsföreningen Opalen 4

Organisationsnummer: 716419-2184

Säte: Stockholm

Styrelsens Ordförande: Dag Sedin

Styrelseledamöter: Lars Ålund, My Granborg,

Anders Mattson
Styrelsesuppleant:

Pernilla Svensson, Cecilia Silvferhjelm

 

Kontakta styrelsen

Dokument och blanketter

Såklart omgärdas även en liten förening med formalia. Här listas offentliga handlingar och blanketter som du kan ladda ner och studera i detalj:

 

Föreningens stadgar

 

Registreringsbevis

 

Ekonomisk plan 2012

 

Ansökan om medlemskap

 

Ansökan om andrahandsuthyrning

 

Ansökan om ombyggnation

 

En bostadsrättinnehavares vårdplikt

Vi har fått tillstånd av författarna att återge ett läsvärt kapitel om vårdplikt ur boken "Bostadsrätt". Vårdplikt handlar om vad man får och inte får göra i sin bostadsrätt med avseende på renovering m m. Möjligheter och skyldigheter helt enkelt. Läs mer om "Vårdplikt" här.

Historik och kuriosa

Föreningen bildades1985. Tanken väcktes alltså redan då att fastigheten en vacker dag kunde tänkas säljas av ägarinnan Fru Kitty Berggren. "Visst kan jag sälja till er, men inte så länge jag lever" svarade Fru Berggren med en knivskarp glimt i ögat. Hon var en parant dam med stort hjärta som hade örnkoll på sitt fina hus. Förvisso fanns en del att önska kring fix och renovering, men en oslipad opal med det läget förtjänade ändå sin respekt och uppskattning. Det visste Fru Berggren när hon blickade ut över staden från sin sexrummare.

 

Föreningens verksamhet begränsades i princip till pliktskyldiga årsmöten med kortkort dagordning. Enda viktiga ärendet gällde beslutet att skicka in en intresseanmälan om hembud till inskrivningsmyndigheten. En och annan vetelängd avverkades och jodå, en gårdsfest med tipspromenad hanns det med innan millennieskiftet.

 

Förvärv efter lång väntan.

Efter Fru Berggrens bortgång skedde ett antal ägarskiften inom familjen. Sedan utanonnserades fastigheten till försäljning våren 2011. De som var med då kan intyga att det snabbt blev full rulle i den lilla bostadsrättsföreningen. Förhandlingar inleddes och efter en minst sagt ovanlig omväg kunde fastigheten äntligen förvärvas... med tillträdesdag den 5 september 2012.
Läs mer om förvärvet här.

bottom of page