top of page

Elsystem

Ny el i huset

Fastigheten har helt nytt elsystem sedan renoveringen 2013.

Volt

Elen är 220 volt enligt svensk standard. I vissa våtrum kan vissa uttag för rakapparater vara installerade (110 volt): All el i fastigheten är jordad.

 

Ansvar för elen i din lägenhet

Lägenhetsägaren ansvarar för elen inne i lägenheten och vid förändringar eller nyinstallation bör en auktoriserad elektriker anlitas.

Elavtal

Du kan själv välja elleverantör och kolla upp vilka priser och förutsättningar som passar dig bäst. Alla de olika bolagens priser hittar du på nätet och det finns flera jämförelse-sajter om du googlar runt lite. Här en av dem:

Compricer.se

Flytta in – flytta ut

När du flyttar in eller ut är det bra att ha ordning på elavtalen. Se till att avsluta abonnemanget i tid så slipper du betala för någon annans elförbrukning.

Mer att läsa om elavtal och abonnemang vid flytt finns här.

 
Grön el – sol, vind och vatten

Det diskuteras möjligheter att nyttja förnybar el i fastigheten och tanken att sätta upp solpaneler på taket har väckts i omgångar. Vi är en förening som bestämmer över vårt eget hus, så om du är nyfiket intresserad eller till och med expert...ligg på styrelsen.

Running out of juice? Det börjar dyka upp smarta sugkoppar med solceller som du kan sätta upp på ett soligt fönster för att ladda din mobil eller padda...eller nåt annat.

Inte så tokigt, eller hur?

bottom of page