top of page

Dörrar

Lägenhetsdörrar

Ansvaret för lägenhetsdörren delar föreningen och lägenhetsägaren så till vida att föreningen ansvarar för utsidan och lägenhetsägaren ansvarar för insidan.


Det vill säga, utsidan får lägenhetsägaren ej förändra (att sätta in nya lås och låsbleck som påverkar dörrens utsida är tillåtet). Däremot får lägenhetsägaren förändra dörren på insidan, t ex måla den.

Lägenhetsägaren har även rätt att montera en gallergrind innanför sin lägenhetsdörr.

 

Portar och entrédörrar

Dessa ansvarar föreningen för i sin helhet. Det är även föreningen som ansvarar för tidslåsning, kodsystem samt elöppningsmekanism.

Snälla...vi ber er vara försiktiga med våra anrika entrédörrar då de har många år på nacken och är känsliga för snö- och is, slag och vridningar. Tack!

Hissdörrar och hissgrindar

Våra hissar är snudd på äldre än huset. Reservdelar slutades säljas redan förra århundradet och mekaniken kring dörrar och grindar är en smula känsliga även efter de senaste renoveringarna. Vi uppskattar därför att de öppnas och stängs med viss vördnad. Ett hisstopp på grund av en igensmälld dörr, så att en sprint låser densamma, kan kosta oproportionerligt mycket för föreningen (läs: dig och alla andra medlemmar) att rätta till.

Ingen vacker syn, vi vet. Men hissarna kommer fixas i samband med att vi bygger om uppe på vinden. Då skall hissarna gå hela vägen upp är det tänkt och då byts de ut.

 

Källar och vindsdörrar

Föreningen ansvarar rent tekniskt för dessa, men vi alla som bor här ansvarar för at de hålls stängda och låsta. Vårt hus står i centrala Stockholm och dessvärre har både inbrott och inbrottsförsök gjorts med tråkiga stölder och skadegörelse som följd. Alltså, tack för att ni stänger och låser alla öppna och olåsta dörrar:-)

bottom of page